Kesä päättyy Venetsialaisiin

Kesä 2020, joka on jäämässä taakse, on ollut monivivahteinen sään puolesta. Alkukesä, oikeastaan kevät, oli kylmähkö, kesäkuu kylmä ja kuiva, heinäkuussa sadetta ja ennätyshelteitä, elokuussa hellettä ja sateetonta, kunnes loppukuusta satoi yhtenä (iltana) vuorokautena jopa yli 15 mm. Sään epävakaus jatkunee koko elokuun lopun. Mustikoita on metsissä ollut runsaasti, sienisato vaikutti lupaavalta, mutta pitkään jatkunut kuivuus on romahduttanut sadon. Kalastajia on järvellämme näkynyt ehkäpä tavallista kesää enemmän, mutta saaliista ei ole tietoja. Särkijärven sanomissa jaettu kalansaaliskyselylomake toivottavasti aikanaan jotakin saalismääristä kertoo. Toivomme, että lomake ja/tai sen sisältämät saalistiedot palautetaan vaikkapa tämän sivuston kautta.

Särkijärven vedenpinta on ennätyksellisen alhaalla, jonka seurauksena järven laskuoja, Pudotuksenoja, on täysin kuiva, eikä Paukkukoskessakaan vettä edes lirise. Jos Ruoppasalmea ei olisi viime syksynä ruopattu, on hyvin mahdollista, että veneellä ilman pohjakosketusta, salmesta ei olisi enää päässyt. Nyt siitä pääsi vaikka sähkömoottorilla ajaen. Vielä järvi ei ole jakautunut kahdeksi, sen estyminen oli ruoppauksen tavoite. Siinä siis onnistuttiin!

Syksy saapuu järvellemme ja ”mökkikansa” vähentää käyntejänsä. Kalastusmahdollisuudet ovat nyt parhaimmillaan ja uutta sieni- ja puolukkasaalista on varmaankin kaikille halukkaille runsain määrin. Järven rantamille, hakkuuaukeille, on paikallinen metsästysseura rakentanut uusia ”hirvitorneja”. Näistä hirvijahdeista johtuu, että hirviä ja peuroja saattaa vauhkoina säntäillä aivan mökkiemme pihapiireissäkin ja metsästyskoiria ilmaantuu pihoihimme tutka-antenneineen.

Syysterveisin,
Särkijärven kalastusseura

(151)

Kommentointi on suljettu.