Uutisia vuosikokouksesta

Särkijärven kalastusseuran vuosikokous pidettiin 25.7.2020 perinteiseen tapaan Sepänsaaressa. Säätila oli sateenuhkainen ja lämpötila viileähkö. Kokoukseen osallistuvia suojatiin pressukatoksella, buffettiteltalla ja saniteettiteltalla, jotka Ari Sokka ja Arto Pynnönen olivat kokouspaikalle viritelleet. Hieman sade ripsotteli kokouksen aikana, mutta ei haitannut kokouksen pitoa. Kokouksen aluksi vietettiin hiljainen muistohetki keväällä menehtyneen Tapani Väinän muistoa kunnioittaen.

Puheenjohtaja Arto Pynnönen johti puhetta ja hänet valittiin jatkamaan myös seuraava toimikausi, vuosi 2021. Sihteerinä oli Emilia Saarinen, hänet valittiin johtokuntaan myös seuraavaksi toimikaudeksi. Vpj. Jari Saarinen sai pyynnöstään eron johtokunnasta. Hänen tilalleen kokous valitsi Kari Muistolan. Jäsenistä Jatta Hietalahti ja Jussi Kork saivat pyynnöstään eron johtokunnasta. Uudeksi jäseneksi valittiin Heikki Virtanen, monelle tuttu mies, joka omistaa järven rannalla metsää ja tekee auraus- ym.  palveluita järven asukkaille. Ari Sokka jatkaa johtokunnassa. 

Särkijärven kalastusseuran johtokunnan henkilömäärää haluttiin pienentää seitsemästä jäsenestä viiteen. Tämän vähennyksen vuosikokous hyväksyi. Asia menee sääntömuutoksen takia Patentti- ja rekisterihallitukseen vahvistettavaksi. Sääntöihin on lisäksi lisättävä maininnat yhteyksistä esim. kalastus-, ympäristö- ja vesiensuojelulakeihin, joita kalastusseuran on noudatettava. Vanha johtokunta pohtii tätä asiaa ennen kuin säännöt lähetetään PRH:n hyväksyttäviksi.

Tilin- ja toiminnantarkastajien lausunto esitettiin. Kokous myönsi johtokunnalla tili- ja vastuuvapauden. Toimintasuunnitelma, sekä tulo- ja menoarviot vuodelle 2021 esitettiin ja ne pitävät sisällään mm. Pirkanmaan kalatalouspiiriltä tilattavan kalastonhoitosuunnitelman, johon kalastuslaki antaa laatijalle sisällöllisiä ohjeita, järviveden havainnointia jatketaan, järjestään vesikasviston niittotalkoot ja istutetaan kaloja syksyllä 2021 ennätyksellisellä 1000 eurolla. Seuran vuosikokous pidetään Sepänsaaressa 31.7.2021 ja sen jälkeen illanvietto.

Sääntömuutosasia koskee myös epäselvää  jäsenyyskohtaa säännöissä. Keskusteltiin mm.  – kuka on jäsen ja minkälaiset oikeudet jäsenillä ovat, voiko muilla kuin särkijärveläisillä (mökkiläisillä) olla jäsenmaksuun perustuva oikeus kalastukseen seisovilla pyydyksillä. Voisiko olla kalastuslupa erikseen ja jäsenmaksu erikseen, voiko ”ruokakunnassa” olla useita jäsenmaksun maksaneita ja voiko maksaa itselleen useita jäsenmaksuja Jos voi, niin siitä seuraa, että luvallisia seisovia pyydyksiä voi olla ruokakunnilla suuri määrä järven kokoon nähden. 1970 – 80 luvuilta on tieto siitä, että järven ulkopuolelta tultiin ravustamaan järvelle, jolloin viikonvaihteessa nostettiin satoja rapuja, jotka sitten myytiin esimerkiksi Tampereella. Kalastuslain mukaan kaupallisesta kalastuksesta on ilmoitettava vesialueen haltijalle. Ravustus ei ole enää ongelmana, koska ravut ovat (lähes) kaikki kuolleet. Tämä kalastusoikeusongelma seuran säännöissä pitää selvittää vielä tämän vuoden puolella vanhan johtokunnan voimin.

Kirjoittaja on havainnut, että Särkijärvessä on avannosta uitettu säteittäin jään alle jopa viisi merkitsemätön verkkoa.  Kesällä 2019 järvessä, Kouvonsalmessa, oli merkitsemättömiä  kalaverkkoja, vain yksi pesunestepullo merkkinä ilman lupamerkkiä  verkkojanan toisessa päässä.   

Nettisivusto (www.kalastusseura.fi) tulee viralliseksi osaksi kalastusseuran tiedotustoimintaa, oltuaan aiemmin vapaaehtoisvoimin toteutettua.

Suuri kiitos myös seuran epäviralliselle naistoimikunnalle arpajaisten ja buffet-tarjoilun järjestämisestä. Iltaa jatkettiin Kari Muistolan säestäessä yhteislauluja. 

Koronavirusinfektiosta johtuvia suojaetäisyyssuosituksia ei kokouksessa, eikä illanvietossa huomattu noudattaa, joten jos tartuntoja ilmaantuu, niin tästä tapahtumasta voi tartuntaketjuja etsiä.

 

(180)

Kommentointi on suljettu.