Ovatko kalastussäännöt hukassa?

Särkijärvellä, Kouvonsalmessa on ainakin kolme seisovaa pyydystä, joissa ei ole kalastuslain määräämiä tunnuksia, ja joissa ei ole riittävää merkkikohoa. Myös muualla Särkijärvellä on havaittu merkittömiä pyydyksiä.

Särkijärvellä noudatetaan Suomen kalastuslakia, josta poikkeuksena on, että Särkijärvellä ei vaadita lippumerkkejä seisoviin pyydyksiin, koska järvellä ei ole vesiliikennettä, eikä puutavarauittoja.

Hänen, joka kalastaa Särkijärvellä seisovilla pyydyksillä: katiskalla, verkoilla, rysällä, pitkäsiimalla tai rapumerralla, pitää merkitä pyydyksensä Särkijärven kalastusseuran pyydysmerkillä, nimellään ja puhelinnumerollaan, jotka kiinnitetään valkoiseen merkkikohoon, verkon molempiin päihin. Kohon koko pitää olla kooltaan vähintään 13 cm x 15 cm. Samanlaiset tiedot myös katiskaan ja pitkäsiimaan. Rapumertaan, joita voi olla 10 kpl, riittää puhelinnumero. Jos pyydyksiä siirretään toisesta vesistöstä (järvestä, joesta) Särkijärveen, pitää pyydykset ehdottomasti desinfioida keittämällä tai soveltuvalla desinfektioaineella. Kalastuslaki määrää lain rikkomisesta rangaistukset, joita Särkijärvelläkin sovelletaan.

Pyydysmerkkejä, jotka sisältyvät Särkijärven kalastusseuran jäsenmaksuun, saa esimerkiksi Luhalahden autohuollosta.

Särkijärven kalastusseura ry.

(36)

Kommentointi on suljettu.